YRP’li başkan 'doğal' diye sahte zeytinyağı satmış

YRP Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya'ya ait firmanın, 7 yıl boyunca sahte zeytinyağlarına katkı maddesi olarak toğum yağı eklediği ve bu ürünleri natürel zeytinyağı olarak pazarladığı belirlendi.

YRP’li başkan 'doğal' diye sahte zeytinyağı satmış

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim'de yaptığı açıklamada insan sağlığını tehdit eden gıda işletmelerini kara listeye alarak ifşa etti. Listede birçok zeytinyağı üreticisi bulunurken, bunlardan birinin kimliği özellikle dikkat çekti.

Yeni Asır'da yer alan habere göre, Yeniden Refah Partisi (YRP) Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya’ya ait firmanın fason olarak ürettiği natürel zeytinyağlarına toğum yağı karıştırdığı tespit edildi.

Aydın Yeni Foça'daki bir işletmede gerçekleştirilen denetimde, 250 litre zeytinyağında toğum yağı tespit edildi. Bu zeytinyağlarının, YRP Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya'nın sahibi olduğu Tarım Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Ltd. Şti.'den temin edildiği belirlendi. Bunun üzerine, denetim ekipleri Başkan Kaya'nın fabrikasında da inceleme başlattı ve burada natürel zeytinyağı olarak satılan ürünlerde de toğum yağı bulundu.

Yaşanan bu skandal sonrası Hüseyin Kaya hakkında yasal işlem başlatılırken kendisi iddialara yönelik bir açıklama yapmadı.

 

YRP’li başkan 'doğal' diye sahte zeytinyağı satmış

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.